Salsiccia Siciliana

Print Friendly, PDF & Email
Salsiccia Siciliana, 6.0 out of 6 based on 3 ratings
GD Star Rating
loading...

? lage p?lser er ikke stort mer komplisert enn ? kverne kj?tt. Er du en av de som har en kj?ttkvern til kj?kkenmaskinen din, og lurer p? hva den litt traktlignende rare tuten er til, s? er det p?lsehornet.
N?r man skal lage p?lser er det et par ting som er viktig ? tenke p?. Det ene er at kj?ttet, fettet og alt utstyret vi skal bruke er s? kaldt som mulig. Selv setter jeg som regel kj?tt jeg skal kverne i fryseren en stund f?r jeg kverner det. Dette gj?r man for ? hindre at fettet begynner ? smelte, en prosess som starter alt ved cirka 30 grader celsius.
Det andre man m? huske p? er ? elte p?lsedeigen lenge nok. Dette for ? oppn? at saltet og proteinene i kj?ttet skal danne et sterkt nettverk, p? samme m?te som n?r vi baker br?d. Elter man ikke deigen lenge nok, vil p?lsene slippe for mye veske og fett under tilberedningen.
Hva man krydrer en p?lsedeig med er strengt tatt ikke s? viktig. Alle har sine preferanser.

Det er derimot 2 ting som er viktig:

 • Nok fett, typisk b?r en p?lsedeig inneholder fra 20-35 % fett.
 • Nok salt, hvis ikke vil du ikke oppn? god nok salt-proteinbinding. En p?lsedeig b?r inneholde 2-2,5 % salt.

Salciccia Siciliana

Disse p?lsene er b?de sterke og har litt s?dme i seg. En av de beste matopplevelsene jeg har hatt noen sinne hadde jeg i New York. Der kom jeg over et gatekj?kken hvor de serverte ?hot and sweet sicilian sausage?. Det er den beste gatekj?kkenp?lsa jeg har spist i hele mitt liv! Oppskriften under er en jeg har komponert selv

Tilbeh?ret som er parmesan og rosmaringpolenta, grillede gr?nnsaker og l?kkompott, kommer det egne oppskrifter p?.

 

Buon appetito!

 

Salsiccia Siciliana

av Publisert

 • Gi: ca 3,5 kilo

Disse p?lsene er b?de sterke og har litt s?dme i seg. En av de beste matopplevelsene jeg har hatt noen sinne hadde jeg i New York. Der kom jeg over et gatekj?kken hvor de serverte ?hot and sweet sicilian sausage?. Det er den beste gatekj?kkenp?lsa jeg har spist i hele mitt liv! Oppskriften under er en jeg har komponert selv.

Ingridienser

  Instruksjoner

  No instruction.

  12345 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
  Loading...