Pain de campagne, landbr?d p? surdeig

Print Friendly, PDF & Email
Pain de campagne, landbr?d p? surdeig, 6.0 out of 6 based on 3 ratings
GD Star Rating
loading...

Pain de campagne er en fellesbetegnelse for litt rustikke landbr?d. Inholdet varierer litt alt ettersom hvor du befinner deg, men som regel er det et br?d basert p? siktet hvetemel med noe fullkornshvete, fin sammmalt hvete og/eller rug. I byene ble det etter hvert neste konkurert ut av indistriproduserte baguetter. Men, med den nye b?lgen av h?ndtverksbakerier som oppsto fra midten av 70 tallet, begynte det langsomt ? f? feste igjen. Tradisjonelt sett bakes denne type br?d p? surdeig. Hvordan du lager en surdeig finner du her.

Pain de campagne

Denne gangen bakte jeg med en av mine nye surdeiger, Surhild. I og med at kulturen er ganske ung, hadde jeg ikke de aller st?rste forventingne. Derfor var resultatet jeg fikk ekstra gledelig. Surhild er en ganske fast surdeig med et forhold hvor mel til vann p? 100/68. Det kalles p? bakerspr?ket 68% hydrering. Mer om bakerprosent en annen gang. Mange av dere har fulg med p? Surhild og broren Sivert p? v?r FB side, og det kommer et innlegg p? bloggen veldig snart hvor vi skal samle dag til dag fremgangsm?ten p? hvordan ? bygge en surdeig. Litt om forming av br?d finner du her.

 

Pain de campagne, landbr?d p? surdeig

av Publisert

  • Gi: 2 br?d
  • Tilberedning:

Pain de campagne er en fellesbetegnelse for litt rustikke landbr?d. Inholdet varierer litt alt ettersom hvor du befinner deg, men som …

Ingridienser

Instruksjoner

No instruction.

12345 (No Ratings Yet)
Loading...