Chiabatta p? surdeig

Print Friendly, PDF & Email
Chiabatta p? surdeig, 6.0 out of 6 based on 2 ratings
GD Star Rating
loading...

Chiabatta

 

Alle elsker den. Chiabatten. Dette herlige sandwichbr?det. Vel og merke er det vi kaller chiabatta eller chiabattini sm? t?fler. Chiabatta betyr t?fler.

Selv om alle regionene har sine versjoner og former for denne type br?d, har det v?rt bakt i uminnelige tider. Chiabatten som vi kjenner i dag ble visstnok oppfunnet s? sent som i 1982. Det italieske sandwichmarkedet var i ferd med ? kapitulere til fordel for importerte baguetter fra Frankrike. Anf?rt av Arnaldo Cavallari kom italienske m?llere i Adria opp med sitt eget sandwichbr?d med kommersiell appell. Cavallari kalte den nye formen for Chiabatta Polesano. Resten er historie og n?rmest en seiersdans for dette fantastiske sandwichbr?det.

Marks & Spencer tok det til England i 1985. I USA kom den i 1987 f?r den tok Norge med storm p? midten av 90 tallet. N? f?r du alle mulige slags bastardiserte versjoner i frysedisk og som bakeoff. Skj?rer du chiabatten som en vanlig br?dskive er den hullete myke konsistensen ikke s?rlig egnet til ? holde p? noe som helst. Skj?rer du den derimot p? langs vil hullene derimot fange opp saftene fra det du m?tte ?nske ? ha p? av olivenolje, tomater mozzarella og annet snadder. V?r Chiabatta bakes med surdeig. Oppskrift p? surdeig, finner du her.

Chiabatta

Dette er en vanskelig deig ? jobbe med da det er mye veske i forhold til mel. Det er derfor et par ting som b?r nevnes f?r du begynner; n?r du skal jobbe med v?t deig slik som denne, m? du bruke relativt mye mel. Er du usikker, sjekk ut linkene du finner her:

Shaping wet doug

Bel?nningen f?r du n?r du skj?rer i br?det og ser den nydelige strukturen.

 

 

 

 

Chiabatta p? surdeig

av Publisert

  • Gi: 3 br?d

Alle elsker den, dette herlige sandwichbr?det chiabatten. Vel og merke betyr chiabatta eller chiabattini sm? t?fler.

Ingridienser

Instruksjoner

No instruction.

12345 (No Ratings Yet)
Loading...