Za’atar

Print Friendly, PDF & Email
Za'atar, 6.0 out of 6 based on 2 ratings
GD Star Rating
loading...

za'atar

Za’atar. Dette er noe du kanskje har smakt, muligens lagt merke til, og mest sannsynlig aldri lagd. Za’atar er en krydderblanding hjemmeh?rende i midt?sten. Midt?sten er ganske sv?rt, og hvor denne krydderblandingen kommer fra aner man rett og slett ikke. Det er mulig at den er referert til alt i babylonsk tid. Den har spredt seg lagt utover sitt opprinnelses omr?de og du finner varianter av den fra Iran til s?r- Spania

Har du eksempelvis v?rt innom en skikkelig god kebabsjappe, iransk restaurant eller marrokansk for den del, er kjangsen stor for at du har v?rt borti denne blandingen. Den brukes i alt fra salater til kj?tt og fiskeretter og Libanesere str?r den ofte p? Ma’noosh br?dene sine (det vi gjerne kaller liba-br?d). P? grunn av utbredelsen er det store variasjoner i hva Za’atar inneholder. Den kan inneholde alt fra: timian, oregano sesamfr?, kummin, salvie, koriander, merian, sumak, karve og et utall krydder til.

Under finner du oppskrift p? en Libanesisk variant. Den inneholder sumak som gir en lett syrlig smak og salt. P? en m?te fungerer denne krydderblandingen som en smaksforsterker slik at du blant annet vil trenge mindre salt i maten du lager med den. I tillegg inneholder den masse antioksidanter. Du m? gjerne pr?ve deg frem med andre krydder enn de som st?r under, men jeg ville beholdt sumaken. Det kan ogs? v?re at du vil ha en litt mere n?tteaktig smak, og da bruker du mere sesamfr?. Vil du lage en mindre oppskrift for ? pr?ve det ut, bytt ut spiseskjeer med teskjeer.

Za'atar

av Publisert

 • Gi: 2 dl
 • Forberedelser:
 • Tilberedning:
 • Klar på:

Za'atar er en krydderblanding som i en eller annen variasjon brukes i store deler av midt?sten.

Ingridienser

  Instruksjoner

  No instruction.

  12345 (No Ratings Yet)
  Loading...