Pane Pugliese

Print Friendly, PDF & Email
Pane Pugliese, 5.7 out of 6 based on 3 ratings
GD Star Rating
loading...

Pane Pugliese

I flere ?r har jeg jobbet med ? f? til et skikkelig godt italiensklandbr?d av typen Pugliese p? surdeig. Pane Pugliese er et n?rmest myteomspunnet br?d Grunnen til det er teksturen og smaken som durumhvetemelet gir. Det har ikke spesielt gode bakeegenskaper, men absorberer relativt mye veske i forhold til vanlig mel. ? f? til dette br?det p? ren surdeig har v?rt en av hoveddrivkreftene mine i forhold til baking de siste 8-9 ?rene.

Sist jeg skulle bake Pane Pugliese, etter ? ha slitt med surdeigskulturer, meltyper, d?rlig eller ingen tilgang p? siktet durumhvetemel, ringte jeg i et desperat ?yeblikk min favorittbaker her i Oslo, ?pent Bakeri. Selv ikke disse flinke folkene hadde siktet durumhvetemel. V?rt broderfolk over grensen har dette i en del butikker, men av en eller annen grunn er det eneste durumhvete produktet jeg har klart ? finne p? denne siden av grensen, durumsemule.
L?sningen for meg den gangen ble ? ta male durumsemule for h?nd i morteren min. Tro meg. Med mindre du er spikk spr?yte spr?, kj?rer du heller til Sverige. Jeg har ikke en gang lyst ? r?pe hvor lang tid det tok ? male opp de 200 grammene jeg skulle ha, men det var en test av viljestyrke, armstyrke og utholdenhet. P? grunn av f?lelsesl?s arm kjente jeg heldigvis ingenting til vannblemmene i h?nda. Svett med blodsmak i munnen ble jeg omsider ferdig. Semulen var spiseskje for spiseskje endelig blitt til mel.

Denne gangen derimot hadde konemor smuglet med seg litt p? siste harrytur til broderfolket. Med hender uten vannblemmer, f?lelse i armene og sprek surdeig f?lte jeg at jeg denne gangen hadde alle forutsetninger for ? lage et virkelig godt Pane Pugliese! Jeg kan med h?nden p? hjertet si at jeg lyktes. Under en tykk herlig skorpe ventet en krumme med saftig tyggemotstand og en fyldig, nesten litt n?tteaktig smak. P? grunn av strukturen i br?det egner Pane Pugliese seg utrolig godt til for eksempel bruschetta og i suppeoppskrifter hvor du skal bruke br?d, slik som gratinert l?ksuppe. Grunnen til det er at br?det ikke suger til seg veske p? samme m?te som for eksempel en vanlig loff. Oppskrift p? surdeig finner du her.

Pane Pugliese

av Publisert

 • Gi: 2 br?d
 • Forberedelser:
 • Tilberedning:
 • Klar på:

Dette er et virkelig godt br?d med knasende god skorpe og god tyggemotstand. Br?dets unike karakter kommer av durumhvetemelet.

Ingridienser

  Instruksjoner

  No instruction.

  Allergi og Diett: Surdeigsbr?d er blodsukkerregulerende, n?ringstoffene i melet er lettere tilgjengelig for kroppen.

  12345 (No Ratings Yet)
  Loading...