Spaghetti med akkar

Print Friendly, PDF & Email
Spaghetti med akkar, 5.5 out of 6 based on 2 ratings
GD Star Rating
loading...

N?r jeg har ferie p? de s?rlige breddegrader, er akkar noe av det jeg spiser aller mest . Jeg m? faktisk ha akkar minst en gang til dagen. I f?lge min kone preges ferien av snakk om akkar, jakt p? restauranter som serverer akkar, og enda mer snakk om akkar. P? en m?te s? minner det meg om n?r jeg og kona drar til London. Bortsett fra at akkar er byttet ut med shopping, og at det ikke lenger er jeg som foretar snakkinga. Jeg husker en slik tur hvor kona etter fem strake dager med shopping, mente det ikke hadde v?rt nok shopping da vi sto p? flyplassen p? vei hjem. Litt som meg og akkar med andre ord, for det blir aldri nok akkar.

Akkar er en ypperlig proteinkilde. I tillegg er den rik p? omega3, B12 og p? mange viktige sporstoffer. Dessverre er den akkaren vi finner i butikk som regel ferdig panert, men drar du innom en asiatisk butikk, vil du kunne finne fryst, r? akkar i flere varianter. Selv liker jeg best ? kj?pe babyakkar. Billig er det ogs?. Et kilo ferdig renset akkar ligger som regel p? 65-70 kroner.

Akkar og all annen blekksprut har det til felles at den enten m? varmebehandles veldig hurtig eller veldig lenge. Alt imellom gir et gummiaktig resultat. I denne oppskriften stues akkaren i cirka en halvtime.

 

Spaghetti med akkar og tomatsaus

av Publisert

 • Gi: 1 Portioner
 • Forberedelser:
 • Tilberedning:
 • Klar på:

En enkel og ydmyk pastarett.

Ingridienser

  Instruksjoner

  No instruction.

  Allergi og Diett: Allergener: gluten, tomat, akkar Diettfordeler: Akkar er magert, rikt p? protein, omega3, vitamin B12 og en rekke sporstoffer.

  12345 (No Ratings Yet)
  Loading...