loading...
Gulasj er vel den mest kjente og den retten fra den Ungarske kj?kken som lages oftest utenenfor landegrensene. Det finnes like mange m?ter ? lage denne p? som det finnes hjemmekokker i Ungarn og hver og en har sin lille ingridiens de liker ? tilf?ye retten.
Den autentiske gulasjen er en kj?ttrett med storfekj?tt, l?k, ungarsk paprikapulver, tomat og gr?nn chilli. Poteter og nudler (Csipetke p? Ungarsk) er ogs? vanlig i noen oppskrifter.
Egentlig er Gulasj hverken suppe eller gryte men i Ungaria finner du retter somregel under Suppe p? menyen.
V?r gulasj er n?rt opptil en «orginal» og du st?r fritt til ? tilsette krydder og andre gr?nnsaker av ?nske.
Pr?v med Ungarske nudler/melboller til: (dropp da br?det ved siden av)
1 egg
Hvetemel
En klype salt
ca 1 ss vaan
Pisk opp egg med salt, tilsett mel til en fast deig (bruk litt vann ved behov)
Klem deigen flat (ca 1 cm tykk) og trykk ut sm? «b?nner» med deig som du legger i suppen siste 5 minuttene av koketiden
Oppskrift p? Gulasj er nedenfor videoen.
Ungarsk Gulasj (guly?s)

av
Publisert- Gi: 4 Portioner
- Forberedelser:
- Tilberedning:
- Klar på:
Kuldegradene kryper lavere og lavere og m?rketiden er snart over oss. Da passer det utrolig godt med denne varmende suppen.
Ingridienser
Instruksjoner
No instruction.
Allergi og Diett: Glutenfri (pass p? ? sjekke buljong hvis du bruker halv/helfabrikat) Laktosefri (bruk olje til steking)