Sugo di Pomodoro

Print Friendly, PDF & Email
Sugo di Pomodoro, 6.0 out of 6 based on 2 ratings
GD Star Rating
loading...

Noen ganger frister ikke v?ret til uteaktiviteter. Det frister kanskje mer ? st? i vinduet med en rykende varm kopp te, eller et godt glass r?dvin. Det som derimot frister enda mer, er ? tilbringe en dag i skytteltrafikk mellom lekende barn og et duftende lunt kj?kken.

Siden min lokalbutikk av en eller annen grunn hadde tomater til 4,90 kr pr kilo, kj?pte jeg en hel sekk. Litt senere kunne min lettere sjokkskadede kone konstantere at det l? 14 kilo tomater i kummen p? kj?kkenet.

Ut p? ettermiddagen begynte duften av fersk tomatsaus ? spre seg i hjemmet til tonene av italiensk opera. Skal du lage noe annet en enn kjapp tomatsaus, er det lite vits i ? lage av mindre enn 4-5 kilo ferske tomater. Lager du av 14 kilo blir det fort er et heldagsprosjekt. Sugo di pomodoro og sugo alla marinara ligner s?pass mye p? hverandre at forskjellen b?r forklares:

En sugo di pomodoro er en grunnsaus og ikke spesielt smakssatt. Sugo alla marinara skal ha oppst?tt i omr?det rundt Napoli p? 1600 tallet. Den er ofte godt krydret med hvitl?k, chili og urter. Mange tror at den har navnet p? grunn av at den inneholder sj?mat, det gj?r den ikke. En popul?r forklaring er at den p? grunn av syren i tomatene er ganske holdbar, og derfor egnet seg godt til ? ha i byssa under lange sj?reiser.

Sugo di pomodoro

av Publisert november 4, 2012

  • Gi: 2-2,5 liter
  • Forberedelser: 15 min
  • Tilberedning: 4 Timer 0 min
  • Klar på: 4 Timer 30 min

Dette er en enkel tomatsaus, og vil gi deg et godt utgangspunk for en hel rekke retter. Det er ikke noe poeng ? krydre denne tomatsausen mye. Jeg pleier ofte ? justere syrligheten med litt sukker, men strengt tatt trenger du ikke ? gj?re det heller. Syren bidrar til at sausen kan holde seg ganske s? lenge.

Ingridienser

    Instruksjoner

      Allergi og Diett: Vegetar(vegan), glutenfri

      Sugo di pomodoro

      av Publisert

      • Gi: 2-2,5 liter
      • Forberedelser:
      • Tilberedning:
      • Klar på:

      Dette er en enkel tomatsaus, og vil gi deg et godt utgangspunk for en hel rekke retter. Det er ikke noe poeng ? krydre denne tomatsausen mye. Jeg pleier ofte ? justere syrligheten med litt sukker, men strengt tatt trenger du ikke ? gj?re det heller. Syren bidrar til at sausen kan holde seg ganske s? lenge.

      Ingridienser

        Instruksjoner

        No instruction.

        Allergi og Diett: Vegetar(vegan), glutenfri

        12345 (No Ratings Yet)
        Loading...
        • Pingback: Salsa de ricotta e pomodori | Hjemmekokklauget.no()

        • SergioCavallaro

          Ciao, det er meg igjen 🙂 En ting f?ler ? si! Det er ikke en sugo di pomodoro uten basilikum, og ikke persille!!! Basilikum og tomater henger alltid sammen!!! Dette er f?rste og basic regel p? italiensk kj?kkenet! Bra webside…uansett 🙂 Sergio

          • Hei Sergio,
            Den oppskriften jeg har valgt ? presentere er ikke en ferdig krydret saus. ?rsaken til det er at den skal kunne brukes som base ogs? til retter med basilikum. Derimot anbefaler jeg sterkt at man bruker basilkum i oppskrifte «salsa de pomodori e ricotta».

            Mvh NR4

          • @SergioCavallaro
            Hei Sergio, Den oppskriften jeg har valgt ? presentere er ikke en ferdig krydret saus. ?rsaken til det er at den skal kunne brukes som base ogs? til retter med basilikum. Derimot anbefaler jeg sterkt at man bruker basilkum i oppskrifte ?salsa de pomodori e ricotta?.
            Mvh NR4

        • Pingback: Hjemmelaget napolitansk pizza | Hjemmekokklauget.noHjemmekokklauget.no()

        • Pingback: Hjemmelaget pasta | Hjemmekokklauget.noHjemmekokklauget.no()