Blinis med tartar p? salmalaks og tr?ffelmajones

Print Friendly, PDF & Email
Blinis med tartar p? salmalaks og tr?ffelmajones, 3.0 out of 6 based on 5 ratings
GD Star Rating
loading...

Dette er en enkel og elegant rett. Den bringer et lite snev av eksklusiv luksus til bordet uten at det koster skjorta.

Blini er en russisk pannekake. De er tykkere og mindre enn de tradisjonelle norske pannekakene. I blini bruker man ogs? gj?r eller surdeig for ? f? de til ? heve. Blinier serveres som regel i kanap?st?rrelse, og er det perfekte underlaget for mange typer fingermat. Skal man v?re helt tradisjonell, lager man den p? bokhvete. Bokhvete inneholder ikke gluten. Det finnes ogs? varianter med potet. Oppskriften i dette innlegget er p? en hvetemelsblini.

I Russland hvor blinien kommer fra er den et selskrevet tilbeh?r til russisk kaviar. Dessverre er russisk kaviar uspiselig. Ikke fordi at den ikke er god, snarere tvert i mot. Den er nemlig s? god at st?ren, som rognen man lager kaviaren fra, er i ferd med ? lide samme skjebne som andre dyr vi mennesker har blitt veldig glade i, slik som mammuten og dronten.

Jeg anbefaler derfor at du for st?ren og lommebokens skyld, enn s? lenge styrer mot andre alternativer. Det finnes blant annet kaviar p? rogn fra: steinbit, laks, ?rret, sik, lodde, rognkjeks og oppdretsst?r. Det eksisterer til og med vegetariske alternativer laget p? alginater, som smaker overbevisende bra. De er rimelige, b?rekraftige og disse bruker jeg ofte. For eksempel er den fra Enghav god. N?r du lager denne tr?ffeloljemajonesen er det viktig at du krydrer den godt. Du skal bare ha en liten mengde av den for ? binde tartaren sammen.

Dette er en rett du kan forberede i god tid f?r du f?r gjester. Laksetartaren kan du for eksempel lage kvelden f?r. Lager du dobbel eller tredobbel porsjon, kan du lage mange forskjellige sm? kanapeer.
Du kan ogs? servere tartaren med et posjert egg eller rett og slett med en eggeplomme. Har du lyst ? gj?re den enda mer ekslusiv, kan du bruke vaktelegg.

Det f?rste du gj?r er ? lage r?ren til bliniene.

Blini
 
 

Forfatter:
Oppskrifttype: Sm?rett

Ingridienser
  • Blini
  • 350 gram siktet hvetemel
  • 450 ml helmelk
  • 2 egg
  • ? ts salt
  • 1 ts sukker
  • ? ts t?rrgj?r
  • 1 ts bakepulver
  • 30 gram smeltet sm?r
  • Sm?r til steking

Instruksjoner
  1. Bland alt det t?rre i en bolle.
  2. Pisk egg og melk i en annen bolle.
  3. Ha det t?rre i det v?te, bland til du har en slett r?re men ikke lengre.
  4. R?r inn sm?ret.
  5. La r?ren st? ? svelle i en halvtime.
  6. Varm en stor steikepanne p? medium varme.
  7. Smelt litt sm?r i pannen, bruk en spiseskje r?re pr blini.
  8. Stek bliniene til det begynner ? danne seg bobler p? oversiden. Snu og stek p? andre siden.

Det er et par ting som er viktig ? passe p? n?r man skal lage en majones. Det viktigste er at alle ingrediensene er romtemperert. Hvis ikke er det lett for at majonesen skiller seg. Det andre er at du begynner med ? tilsette noen f? dr?per med olje i gangen, og at du r?rer inn ojen godt mellom hver speing. Skulle du v?re s? uheldig at majonesen skiller seg, begynner du p? nytt i en ren bolle med eggeplomme. Tilsett litt og litt av den sprukne majonesen.

Tr?ffeloljemajones
 
 

Forfatter:
Oppskrifttype: Tilbe?r

Ingridienser
  • Tr?ffeloljemajones
  • ½ eggeplomme, romtemperert
  • 1 ts dijonsennep, romtemperert
  • 1-1½ dl tr?ffelolje, romtemperert
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • Salt
  • Pepper

Instruksjoner
Tr?ffel?ljemajones
  1. Skill egget og ha egg, sennep, salt og pepper i en bolle. R?r sammen.
  2. Ha i tr?ffeloljen. I begynnelsen skal du kun ha i et par dr?per i slengen. R?r oljen godt inn mellom hver speing.
  3. N?r majonesen begynner ? tykne, kan du tilsette litt mer olje av gangen.
  4. Ha i sitronsaften. Denne majonesen skal smake mye av alt.

Det brukes ofte, men ikke alltid litt majones for ? binde sammen laksetartar. Jeg synes det er viktig at man overkrydrer majonesen n?r du skal bruke den i en tartar, fordi at mengen du bruker er s? liten.

Laks og tr?ffelmajonestartar
 
 

Forfatter:
Oppskrifttype: Forrett

Ingridienser
  • Laks og tr?ffeloljemajonestartar
  • 250 gram laksefilet
  • 1 spiseskje tr?ffeloljemajones
  • Salt
  • Pepper
  • Sironsaft

Instruksjoner
  1. Skj?r laksefileten i tynne strimler, og skj?r strimlene i biter. Bruk kniven og hakk til du er f?rn?yde med konsistensen. Husk ? stoppe f?r du har en fiskefarse!
  2. Ha den hakkede laksen i en bolle. Tilsette en spiseskje med majonesen og bland godt. Smak! Trenger du mer salt eller syre?
  3. Ha clingfilm over. Legg den helt ned p? tartaren slik at det ikke kommer luft til, og sett den i kj?leskapet til du skal legge opp.

S? er det bare ? legge opp.

Velbekomme!

 

 

 

12345 (No Ratings Yet)
Loading...