Hjemmekokklaugets reiser – Unn deg en bit av paradis!

Print Friendly, PDF & Email
Hjemmekokklaugets reiser - Unn deg en bit av paradis!, 6.0 out of 6 based on 1 rating
GD Star Rating
loading...

Da er vi vel hjemme i Trondheim igjen, etter en fantastisk tur med DFDS fra Oslo til K?benhavn og tilbake igjen.
En av Hjemmekokklaugets f?rste reiser i mat og drikkens ?rende.

Vi startet turen med ? bli overrasket over hvor lett ombordstigningen gikk. Her var det mye personale, personlig service og korte k?er. Det var kort vei ? g?, og lett ? finne frem. Vi fant suiten v?r, den var romslig og nyoppusset. En deilig liten luksus for slitne sm?barnsforeldre. Full minibar vi fritt kunne forsyne oss fra var det ogs?. Og egen lounge med forfriskninger og internett. Paradis! B?ten er ikke av de nyeste men den er totalrenovert og oser av sjarm. Det er hyggelige steder ? f? sm? pusterom p? i hele b?ten.

Vi var s? heldige at vi hadde avtale med kj?kkensjefen om omvisning p? kj?kkenet. Spente troppet vi opp og ble m?tt av souschefen. En veldig hyggelig og karismatisk mann. Han ga oss en grundig omvisning i byssa. Det er en labyrint med 17 kokker som skal man?vrere 6 restauranter som skal servere mat til 2000 gjester. Fascinerende logistikk. De har b?de slakteri, bakeri og konditori ombord, for ? holde h?yest mulig kvalitet p? maten til enhver tid. De har stort fokus p? gjenbruk og gjennvinning, og det er ikke bare bare p? et storkj?kken. Det vet jeg alt om. Det st?r stor respekt av at de gj?r sitt beste for ? spare milj?et.

De har restauranter for enhver smak ombord. Alt fra kaf? og steakhouse til alacarte og gourmetrestaurant. Her kan alle finne noe de trives med.
Felles for alle restaurantene er den genuint n?re og ekte servicen vi f?r. Det er noe med samholdet p? en b?t. Man blir som en liten familie. Alle p? nikk, man smiler, hilser og veksler noen ord. Dette gjenspeiles i servicen. Du blir husket med navn, og servicen er ekte og n?r.

Klokken 18 tropper vi opp i vinbaren hvor sommelier og vinskribent Niels J?rgen «J?nne» Jensen guider oss gjennom 4 fantastiske viner. Han snakker n?rt, ekte og helt fritt for snobberi. Dette er noe alle kan f?lge med p?, ikke bare mennekser med god kjenneskap til vin. Han er n?ye, detaljert og rolig. Tar alt fra scratch. Vi var innom vinlandene USA, Autralia, Frankrike og Italia, og vi avsluttet med ? smake p? en Dal Forno som ikke lignet noe annet, den var virkelig ekspepsjonell og noe uten om det vanlige.
Akkurat utenom det vanlige var slik vi f?lte oss p? turen ogs?: vi f?lte oss sett, verdsatt og ivaretatt. Det er kanskje b?tkulturen eller kanskje er det det spesiele arbeidsmilj?et som forekommer p? den type arbeidsplasser. Jeg vet ikke, men jeg vet er at det funker og det funker veldig bra.

S?ndag morgen etter frokost, tilbragte vi dagen i K?benhavn. Vi tok en taxi, noe som er veldig billig i K?benhavn og en ganske enkel og genial m?te ? komme seg lett frem p? kort tid. 8 timer i havn er lenge, men K?benhavn kunne fyllt ett helt liv med aktiviteter.

Vi startet dagen p? Torvhallerne. For et matelsker er dette virkelig ett matmekka. Her er alt du m?tte trenge, og alt du ikke trenger.
Det er en fryd b?de for ?yner og ganer.

Det er to haller. Den ene har mye ferskvare som kj?tt og fisk mens den andre har mer delikatesse, pastiserrie, krydder og slikt. P? torvet mellom hallene, selges gr?nnsaker og blomster.

Etter ett par timer i matshoppeparadis tok vi en taxi opp til J?gersborggade. Dette er en gate p? N?rrebro som tidligere var preget av mye kriminalitet men som n? har f?tt ett ansiktsl?ft. Nye restauranter, butikker, bokantikvariat, kunstbutikker og antikviteter. Vi var innom Rel?, en liten usnobbete restaurant med ett vanvittig renom?. (Les Michelinstjerne) Rel? er virkelig verdt ett bes?k om du har tid og du f?r en fireretter til 375DKK.
Rel? er startet som et svar p? enkel gastronmi og alt un?dvendig blir skrelt vekk. Igjen st?r fokuset utelukkende p? god kreativ mat.

Vi valgte ? spise lunchen v?r p? Manfreds og vin (Michelin Bib Gourmand) en fantastisk nochalant og uj?letebule med forklekledde tatoverte menn, som slenger menyen til deg mens du g?r forbi. Maten er up?klagelig og servicen ogs?. Brunchen ligger p? ca 85 DKK pr person.

J?gerborggade har enda et spisested verdt ? nevne, nemlig Gr?d. Dette lille hullet i veggen har spesialisert seg p?, ja nemlig – gr?t. Alle typer gr?t, b?de spelt, hirse, harvre, bygotto og risotto. Med de mest fantastiske toppingkombinasjoner. Som havtorn og skyr, og solb?rsukker med p?re. Prisen var sv?rt rimelige ogs? fra 35 DKK for en bolle.

Veldig mette tok vi en taxi tilbake p? b?ten og konstanterte forn?yd at vi totalt har brukt 250DKK p? taxi til og fra alle destinasjonene.

S?ndag kveld koste vi oss i buffetrestauranten ombord som sesongtro serverte julebord med b?de norske og danske klassikere.. Her var det et vellaget og bredspektret utvalg. Upretensi?st og l?ssnippet stemning og vi koste oss lenge og vel.

Kvelden brukte vi til ? tusle rundt p? b?ten. Dra i taxfree butikken, ut p? dekk, innom de deilige bassengene i friluft helt bak i b?ten, og relaxavdelingen helt forerst i b?ten. Vi n?t livet f?r vi tuslet tidlig i seng og tullet oss inn i overdimensjonerte dyner og puter.

Prisen for ett to-d?gn cruise starter som sagt p? 500,- pr person (kun reisen), og det er en veldig rimelig penge for en fantastisk tur, som jeg anbefaler p? det sterkeste.

 

 

 


Innlegget er skrevet med egne ord og meninger, men p? oppfordring fra DFDS Seaways.

12345 (No Ratings Yet)
Loading...