Pasta med fersk tomatsaus og bl?skjell

Print Friendly, PDF & Email
Pasta med fersk tomatsaus og bl?skjell, 3.0 out of 6 based on 5 ratings
GD Star Rating
loading...


Dette er en enkel rett som bringer deg tilbake til varme middelhavskvelder.

Vi beveger oss inn i den tiden av ?ret hvor bl?skjellene er p? sitt aller beste. Disse herlige sm? smaksbombene fulle av vitalitet.
Som en ekstra bonus, er dette ogs? hurtigmat. Et godt tips er ? bruke flere kasseroller n?r du skal koke opp vannet til pastaen. Slik sparer du inn noen verdifulle minutter i en travel hverdag.

Dette trenger du til 4 personer

? 1 kilo bl?skjell
? 1 ? dl hvitvin*
? 4 fedd hvitl?k, hakket
? 1 liten l?k, hakket
? 1 kilo godt modne tomater, skj?rt i 1 cm kuber
? 1 bunt persille, finhakket
? Salt
? Pepper
? olivenolje
? 500 g spaghetti
* Har du ikke hvitvin, kan du ta litt eplesidereddikk og blande ut med vann til du har noe som i syrlighet minner om hvitvin. Dette er et lite juksetriks jeg bruker av og til.

Sett p? pastavannet. Varm litt olivenolje i en annen kasserolle, surr l?ken blank. Mens du gj?r dette sjekker du bl?skjellene. Kast skjell som ikke begynner ? lukke seg n?r du gir de en god kakk eller to. Skru opp varmen til fullt, ha i bl?skjell og hvitvin. Sett p? lokk og damp til bl?skjellene ?pner seg. R?r om av og til. N?r bl?skjellene har ?pnet seg, trekker du kasserollen av varmen og lar bl?skjellene st? p? ettervarme i 5 minutter. Ha bl?skjellene og kraften i en bolle.

Varm rundt 1 dl olivenolje i gryten du kokte bl?skjellene i. Ha i tomater, hvitl?k, litt nykvernet pepper og persille. Kok p? sterk varme i et par minutter. Sil bl?skjellkraften og ha den i tomatsausen. Reduser til ?nsket konsistens. Smak til sausen med salt og pepper. Kanskje trenger du en liten klype med sukker ogs?.

Kok pastaen og sil den f?r du har den tilbake i kasserollen. Bland den s? med sausen og bl?skjellene.
Server i rause porsjoner gjerne med litt godt br?d til og gjerne med en god hvitvin. Selv vil jeg gjerne anbefale denne: Trimbach Gewurztraminer 2009. Den kommer fra Alsace og er et r?verkj?p.

12345 (No Ratings Yet)
Loading...