Kj?tt

Print Friendly, PDF & Email
Kj?tt, 6.0 out of 6 based on 2 ratings
GD Star Rating
loading...

Mange synes det er vanskelig ? steke kj?tt. Det er ikke alltid s? lett ? f? til den perfekte biffen. Men vet du hva? Det er faktisk ikke s? vanskelig.

Hva er egentlig perfekt stekt? Det er smak og behag. Noen t?ler ikke r?dt kj?tt, mens andre vil ha det r?tt. Derfor er det viktig ? h?re med de som skal spise maten om hvordan de vil ha kj?ttet stekt.

Jeg vil gjerne fortelle litt om hvordan du kan steke kj?tt.
Jeg har delt inn r?heten i 6 forskjellige grader:

1. Bleu 15 grader
2. R? 25 grader
3. Medium r? 40+ grader
4. Medium 50+ grader
5. Medium pluss 67 + grader
6. godt stekt 70+ grader

La alltid kj?ttet ligge utpakket i romtemepratur, gjerne en time f?r steking. Det gj?r at kj?ttet f?r luftet seg og det fremmer den naturlig gode kj?ttsmaken.
N?r du skal steke kj?ttet er det viktig ? ha en stor nok stekepanne slik at hele kj?ttet f?r lik varme. Begynn stekingen med olje. Gjerne solsikkeolje, som t?ler sterk varme. Du trenger ikke mer en 1 ss. Bruker du sm?r i starten, har kj?ttet lett for ? bli svidd og ikke stekt.

Stek kj?ttet p? den ene siden i varm panne. N?r den ene siden har blitt stekt og f?tt en fin gylden farge (ca 2 minutter) snur du kj?ttet. Sett n? ned temperaturen et par hakk, og tilsett sm?r og smak. Her kan du bruke det du vil. For eksempel hvitl?k, pepper, urter som timian, persille, rosmarin etc. ?s stekesjy over kj?ttet gjentatte ganger. Kj?ttet er ferdig etter du har brunet det ca 2 minutter p? begge/alle sider. Steker du en tykk biff ettersteker du denne i ovnen til du f?r ?nsket kjernetemperatur. Det som gjenst?r n? er det vanskeligste, nemlig ventingen. Kj?ttet skal alltid hvile.

Skal du helsteke en filet eller steke et stort stykke kj?tt kan det v?re lurt ? steke det videre (etter du har brunet det) i ovnen p? 150 grader til du har oppn?dd kjernetemperaturen du ?nsker. Bruk steketermometer.

Steker du en Entrec?te er nok denne allerde ferdig.
La kj?ttet hvile i 5-10 minutter. Gjerne p? rist, med en tallerken under. Da vil kj?ttsaften stabilisere seg, og du f?r et saftig og m?rt kj?tt.

Har du sp?rsm?l rundt steking av kj?tt? Ikke n?l med ? ta kontakt med oss.

12345 (No Ratings Yet)
Loading...