Geitmyra matkultursenter for barn

Print Friendly, PDF & Email
Geitmyra matkultursenter for barn, 6.0 out of 6 based on 1 rating
GD Star Rating
loading...

Som pasjonert matidiot har jeg i flere ?r v?rt opptatt av at barn b?r ha et godt og variert forhold til mat. Hjemme pr?ver jeg s? godt jeg kan ? presentere nye smaksimpulser. Men i en travel hverdag blir det fort lettvinte og velkjente l?sninger. Hverdag eller helg, ungene f?r ofte lov til ? v?re med p? kj?kkenet for ? «hjelpe» til, eller g? i veien om du vil. Vi er s? heldige at vi har en hageparsel gjennom skolen hvor vi kan dyrke gr?nnsaker. I tillegg har vi en liten urtehage p? verandaen.

I Oslo har det n? blitt etablert et eget matkultursenter for barn; Geitmyra g?rd. Her er det kurs for barnehager, skoler og AKS. N? som tidligere kalt «heimkunnskap» n?rmest er blitt redusert til et teorifag, er dette et kjempebra tiltak. I tillegg arrangeres ?pne dager med forskjellige temakurs for barn i alle aldre. Geitmyra g?rd har som misjon ? gi barn glede ved ? lage og spise god mat, l?re hvor maten kommer fra og grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking.

Det har v?rt arrangert ?pne dager med forskjellige tema som for eksempel p?lselaging, fisk, ta en potet og mange fler. Primus motor bak Geitmyra g?rd, er den kjente mat og kokebokskribenten Andreas Viestad. Med seg p? laget har han mange dyktige kokker og pedagoger. Felles for alle er et sterkt ?nske om ? formidle matkultur og ? inspirere barn og voksne til matglede. G?rden leies av Oslo kommune og drives med midler b?de fra det offentlige og private sponsorer. Dette betyr at de fleste kurs kan gjennomf?res for en rimelig pris. I tillegg f?r barna en unik matopplevelse de vil ha med seg resten av livet.

Hjemmekokklauget anbefaler p? det sterkeste at dere tar turen innom Geitmyra g?rd sine hjemmesider. Neste «?pen dag» blir 9.12.2012 og temaet blir krydder. Arrangementet er gratis og det vil v?re aktiviteter som barna kan delta p?.


 

12345 (No Ratings Yet)
Loading...