Foiegras mousse

Print Friendly, PDF & Email
Foiegras mousse, 4.0 out of 6 based on 2 ratings
GD Star Rating
loading...

 

Denne apetittvekkeren smelter p? tungen og lar ?ynene rulle!

Vi fikk den servert som en appertizer under v?r reise med DFDS og likte den s? godt at vi spurte pent om oppskriften for ? dele den med dere.

Den er enkel ? lage men det tar litt tid. Du starter med ? lage en terrin. Den kan selvf?lgelig kj?pes ferdig, men her f?r du oppskriften fra bunnen av.

P? en foie gras bruker du ca 1 cl muscat vin og 1 cl god cognac. Litt mer muscatvin enn cognac. Mariner foie gras i 12 timer f?r du presser den i en liten smurt ildfast form og baker den i ovnen. 60 grader i ca 20 minutter.

N?r terrinen er avkj?lt er den klar til servering. Den kan serveres med tilbeh?r slik den er, eller du kan g? videre og lage den til en mousse.

Visp like deler creme fraiche og kremfl?te med finrevet syrlig eple. Mos terrinen myk og bland den inn i kremen. Smak til med salt og pepper.

Serveres med salat, balsamicoreduksjon, noen s?dmefylte b?r og litt t?rket sjal?ttl?k.

Foiegrasmousse

av Publisert

  • Gi: 1 porsjon (4 Portioner)
  • Forberedelser:
  • Tilberedning:
  • Klar på:

En liten appetittvekker til 4 personer

Ingridienser

    Instruksjoner

    No instruction.

    12345 (No Ratings Yet)
    Loading...
    • Hjemmekokklauget.no

      Det er mange r?varer der ute. Noen er mer omtalt enn andre. Foie gras bringer stor diskusjon, fordi gjessene i den tradisjonelle produksjonen har blitt tvangsforet. G?selever er uansett en supergod r?vare, men kokkene strides, og vegrer seg for ? putte den p? menyen- fordi produksjonsm?ten definitivt mildt sagt kan ses p? som tvilsom. om den i det hele tatt er verdig.
      Det har de siste ?rene kommet produsenter p? markedet som ikke tvangsforer dyrene sine. Foie grasen blir ikke slike silkemyk, men dyret har levd ett godt liv. Det er viktig for meg.
      Dermed er det fullt mulig ? kombinere en fantastisk r?vare, med en produksjonsm?te man kan se p? med ?pne ?yne.
      http://www.ted.com/talks/dan_barber_s_surprising_foie_gras_parable.html

    • Hjemmekokklauget.no

      Anette Phoenix Jeg ser poenget ditt, men jeg velger ? ikke ta opp diskusjonen om kj?tt i kostholdet eller ikke. Jeg er kokk, og er s?ledes for produkter som har kommet fra liv.
      Det er fullt mulig ? pr?ve ? v?re bevisst sine r?varevalg, og ha et fokus p? reisen dyret har gjort f?r det havnet p? kj?kkenbenken. Jeg liker ? f?lge med p? produsenter og ha n?rt forhold til bonden som avler frem dyret.

    • Hjemmekokklauget.no

      I denne er det brukt whole foie gras of iberican goose. Fra den spanske leverand?ren som er mest kjent for rettferdig produksjon. Denne er lagd p? dfds i samarbeid med b?ten. Den kan finfint lages med kyllinglever som et problemfritt r?varealternativ.

    • Hjemmekokklauget.no

      Synes for?vrig dette er en veldig spennende diskusjon, glad for at alle bidrar!