Bruchetta med tomatsalat og mozarella

Print Friendly, PDF & Email
Bruchetta med tomatsalat og mozarella, 6.0 out of 6 based on 1 rating
GD Star Rating
loading...

Denne kan lages liten, og den kan lages stor. Uansett er dette en smaksbombe som passer i enhver anledning.

Du trenger daggammelt br?d, fersk buffalomozzarella, litt salt, pepper, olivenolje og balsamico. I tillegg til tomatsalaten da, en ekte smaksbombe.

N?r du har laget Bruchetta og tomatsalat, anretter du bruchettaen med en rikelig tomatsalat, en skive buffalomozzarella, noen dr?per olivenolje og balsamico. Str? over litt salt og pepper f?r du serverer.

Bruchetta
 
Forberedelsestid

Tilberedelsestid

Total tid

 

Forfatter:
Oppskrifttype: Fingermat
Antall: 4-6

Ingridienser
  • 4 skiver br?d
  • 1 fedd hvitl?k
  • 2-3 ss olivenolje
  • 2 ts maldonsalt

Instruksjoner
  1. Del skivene i passende biter, fjern skorpene. Gni skivene med hvitl?ksfeddet, press feddet og fordel det over skivene. Str? over litt maldonsalt, og rikelig olivenolje.
  2. Stekes i ovnen p? bakepapir og rist. Gjerne under grill i 3-7 minutter. N?r de er litt lys gyldne. Ta de ut, snu skivene og gjenta stekingen p? andre siden. Ta de ut og la de t?rke.

Tomatsalat
 
Forberedelsestid

Tilberedelsestid

Total tid

 

Forfatter:
Oppskrifttype: Fingermat
Antall: 6

Ingridienser
  • 1 pakke solt?rket tomat
  • ⅓ trekant parmesan
  • 1 neve pinjekjerner
  • 2 fedd hvitl?k
  • ca 1,5 dl olivenolje
  • salt
  • pepper
  • 1 boks cherrytomater
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 4 ss rapsolje

Instruksjoner
  1. Ha cherrytomater, sukker, salt og olje i en liten kjele og kok de til de er m?re ca 10 minutter.
  2. Mens cherrytomaten koker har du solt?rket tomat, pinjekjerner, parmesan, hvitl?k, salt, pepper og olje i en blender, og kj?r til en pesto. Du kan eventuellt bruke stavmikser.
  3. La cherrytomatene avkj?le seg litt, og l?ft de ut av kjelen og mos de inn i pestoen.
  4. Smak til med salt og pepper
  5. Dermed er tomatsalaten klar til servering

12345 (No Ratings Yet)
Loading...
  • Audun Skorstad

    Bruschetta 😉

  • Hjemmekokklauget.no

    Takk…redigerer 🙂

  • Hjemmekokklauget.no

    Altfor sent n? 🙂 Audun Skorstad takk igjen 🙂

  • Hjemmekokklauget.no

    Audun Skorstad n? har vi f?tt r?d fra korrekturlesere og f?tt tilbakemelding p? at Bruchetta faktisk er det norske ordet men at flere og flere faktisk g?r over og bruker det engelske : Bruschetta. Det skal vi selvsagt ogs? gj?re etterhvert. Innlegget kommer til ? bli redigert n?r tiden tillater det. 🙂

  • ThomasKlingen

    Spennende m?te ? lage bruchetta p?;) Dette m? pr?ves, jeg lager det p? en helt annen m?te, men da kan du nesten ikke m?te noen som ikke har spist bruchetta den dagen!

  • Sergio Cavallaro

    Dere kunne ha spurt meg 😉 Bruschetta of course og «sch» leses som «sk» p? italiensk 😉

  • Hjemmekokklauget.no

    Det burde vi self?lgelig ha tenkt p? Sergio Cavallaro 🙂